Lancering van de nieuwe zoutstrooier op RDD 2019.

Tijdens de ReinigingsDemoDagen RDD) lanceren we de nieuwe zoutstrooier. Wil je deze lancering niet missen? Meld aan en we verwelkomen je graag met onze primeur.

IMG_3405.jpg

De ReinigingsDemoDagen (RDD) staan weer voor de deur. De RDD worden gehouden op 5 en 6 juni op het terrein van het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. De RDD is dé toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingssector. Deze 9e editie telt maar liefst 88 exposanten.

Programma 2019
Het buitenevent geeft weer een compleet overzicht van de markt van reinigingsvoertuigen en aanverwante producten: van inzamelvoertuig tot veegmachine en van winterdienst tot afvalcontainers. Ook dit jaar is onder de exposanten veel aandacht voor alternatieve brandstoffen en de transitie naar zero-emissie vervoer.

Bent u benieuwd naar noviteiten, trends en ontwikkelingen in de afval- en reinigingssector? En wilt u de laatste technologieën en producten zien en ervaren? Bezoek dan de ReinigingsDemoDagen op onze spectaculaire nieuwe locatie op het terrein van het Nationaal Militair Museum in Soest.

E-ticket
Toegang is gratis op vertoon van uw E-ticket. Deze ontvangt u na uw registratie op de RDD website.

De sterke groei van Winterdienst.be zorgt voor nieuwe vacatures

Winterdienst.be is een sterk groeiende en creatieve organisatie welke opereert in een dynamische branche. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in het produceren van machines voor het uitvoeren van winterdienst (gladheidsbestrijding) . Binnen Winterdienst.be werken wij met een jong, gedreven en ambitieus team. Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding in ons team en daarom zijn we op zoek naar jou (m/v) om ons team te komen versterken als:

Lasser/monteur

Service monteur

Technisch tekenaar

Ons hoofddoel is de veiligheid van automobilisten en fietsers in de winter garanderen. Wil ook jij hier in een spilfiguur worden?

Voel je je aangesproken? dan ontvangen we graag uw CV en motivatie.

Deze kan je ons bezorgen via een mail naar info@winterdienst.be of onze contactpagina

HQ4A0427cor.jpg

Persartikel verschenen in BOUWKRONIEK

Luchthaventechnieken toegepast op fietsostrades

 

eco kse snow2.jpg

Vandaag is veiligheid een prioriteit op de fietspaden en fietostrades. De technieken toegepast op de luchthavens voor de gladheidsbestrijding garanderen ook op fietspaden een efficiënte, milieuvriendelijke werking en een garantie op veiligheid. Daarom past winterdienst.be deze technieken toe door een KSE pekelborstelcombinatie in te schakelen op één van de grotere fietsostrades van Vlaanderen.

Mobiliteit, veiligheid en milieu is één van de belangrijkste behoeften in ons dagelijks leven. Hierdoor zien we een grote verschuiving in het woon-werkverkeer en is de fiets een belangrijk vervoermiddel geworden. Ook voor deze zwakke weggebruiker willen de steden en gemeenten de veiligheid zo goed mogelijk garanderen. Fietspaden en fietsostrades werden daarom aangelegd. Om de veiligheid te garanderen is een goed onderhoud in de winter even belangrijk dan in de zomer. Daarom integreert Winterdienst.be luchthaven technieken door de KSE pekelborstelcombinatie op maat te maken voor één van de grotere fietsostrades van Vlaanderen.

De KSE pekelsproeier heeft de gekende luchthaventechniek ; sneeuw wegvegen en het volledig vrije oppervlak behandelen met pekel in 1 werkgang.  Dit maakt dat de KSE pekelborstelcombinatie een zeer compacte machine is en maakt hem zeer geschikt om fietsostrades te behandelen. De KSE pekelborstelcombinatie behandeld in 1 werkgang volledig de breedte van de fietsostrade. Bij een grotere hoeveelheid sneeuwval kan in dezelfde werkgang een sneeuwploeg gecombineerd worden waardoor men een zeer efficiënte en rendabele opstelling heeft.

Het vegen maakt dat er geen restsneeuw op het oppervlak blijft, dit maakt dat er geen grote massa zout nodig zijn om de sneeuw te doen dooien. Bijkomend is dat pekel het grote voordeel heeft dat men geen rijdend verkeer nodig heeft om de dooiende werking tot stand te brengen en bekomt men onmiddellijk een gedooid oppervlak. Een bijkomend voor deel is dat men minder zout verbruikt. Dit geeft rechtstreeks een financieel voordeel.

Buiten het grote voordeel dat deze machine zeer efficiënt en rendabel is en financiële voordelen bied speelt deze machine ook in op de behoefte om het milieu te ontlasten. De verlaagde zoutconcentratie ontlast het milieu rechtstreeks. Ook heeft pekel de eigenschap dat dit niet weg springt van het wegdek of opstuift bij het rijden over behandelde oppervlaktes. Er komt geen restzout in de bermen terecht. Hierdoor wordt het omliggend plantsoen of bosranden niet belast met extra dooimiddel dat weg dwarrelend zout wel met zich meebrengt.

De manier waarop winterdienst.be deze technieken integreert in onze veiligheid geeft aan dat winterdienst.be gespecialiseerd is in het op maat denken en werken voor de klanten.